KoreoESES

Eskişehir Tribünlerinin Görsel Yüzü

Sevgililer Günü

Tarih : 14 Şubat 2009
Müsabaka : Eskişehirspor-Gençlerbirliği
Stad : Eskişehir Atatürk
---------------------------------------------
KoreoHikaye ;

Herşey 14 Şubat'ta oynanacak Eskişehirspor-Gençlerbirliği maçından bir hafta 10 gün önce http://www.eskisehirspor.com/ adresinde açtığı bir konu başlığı ile başladı.Başlık açan renkdaşımızın düşündüğü organizasyon kalp biçiminde kesilmiş 50*70 santimetrelik binlerce kalıplardan oluşması planlanıyordu.Sitedeki renkdaşlarımızın da önerileri ve değerlendirmeleri ile ''Sevgililer Günü Şovu'' şekillenmişti.Açık tribünde bir blok büyüklüğünde fon kartonlarıyla oluşturulacak kalpler yapılacaktı.Açık tribünün alt kısmını da takımımızda yer alan futbolcularımızın dillerindeki pankartlarla bu özel güne itafen ''SENİ SEVİYORUM'' ve bunlardan katkat daha büyük 4.20 metrelik ''BU KALPLER'' ''SANA TUTSAK''yazılacaktı ayrı ayrı.








Zaman kısıtlıydı ve 3-4 kişi hariç pankartların boyanmasında vs. yer alacak kesin olarak geleceğini düşündüğümüz kişi yoktu.Çalışmaları yapacağımız zamangelebilecek çoğu arkadaşımızın okulları vardı.Neticesinde internetteki konu başlığı altında durum izah ederek yardım istedik renkdaşlarımızdan.Aynı zamanda da maddi konuların çözümü konusunda Ankara'dan Müjdat abi ve Eskişehir'de de Daimi abi ciddi katkılarda bulundular.Koreografide kullanılacak fon kartonlarının siparişi verildi.


1.Gün : Koreografide yapılacak kalp şeklinin oluşması için gerekli işaretlemeleri gerçekleştirdim.

2.Gün : Kalp şeklinin çıkacağı kısımların şeritle belirlenmesi için gerekli olan borular alınarak,ölçüsünde kesildi ve hazır hale getirildi.
Forumdaki yardım talebimize durumu müsait olanlar renkdaşlarımız biz de varız dediler ve kumaşların da gelmesiyle pankartları boyama günü geldi çattı.Stadda toplanmıştık.Cem Ergölen abimiz de pankartın yapımında bize lazım olacak fırça,boya ve tiner getirmişti.
Boyama çalışmalarına 15-20 kişi ile başladık.

3.Gün : İlk olarak büyük olan 2 pankartımıza başladık.13.00-14.00 gibi başladığımız çalışmalar akşamın geç saatlerine kadar sürmüştü.Sırf pankart batmasın diyeo soğuk havada ayakkabılarımızı çıkartacak kadar bağlıydık bu çalışmaya.Günün sonunda iki büyük pankartımız hazır durumdaydı,kurumaya bıraktık.












4.Gün : Diğer küçük pankartların yapımına başladık erken saatlerde.Bazı arkadaşlarımız okul kıyafetleriyle okullarını asarak gelmişti pankartların tamamlanması için.Böyle bir dayanışma içinde yürüttüğümüz çalışmalar son sürat devam etti.Çalışmanın ortalarında karnımız acıkmıştı herkes cebindeki para neyse çıkardı verdi ve zeytin,peynir,ekmek alarak karnımızı doyurduk.Biz karnımızı doyururken ziyaretimize gelen bir abimizin getirdiği tatlı da ortamı iyice ısıtmıştı,aile gibiydik.













4.gün de futbolcularımızın dillerinde ''SENİ SEVİYORUM'' yazılı pankartları tamamladığımız sırada fon kartonlarının geldiği haberini aldık ve 4-5 kişi kartonları teslim almaya gittik.Teslim alınan kartonları staddaki depoya yerleştirdikten sonra şovla ilgili olarak tribün lideri abilerimizin katıldığı toplantıya katıldık.Toplantıda hangi durumda ne yapılacağı tartışıldı.












Maç günü geldi çattı.Fon kartonlarının dizimi için gerekli sayıda içeri giren arkadaşları polis çıkartınca büyük sıkıntı çektik.Kartonlar uçuştu,şeritlerin çekilmesi gerekiyordu ama baya bir aksaklık oldu.Hava da kötüye gidiyordu.Ayaküstü yaptığımız değerlendirmelerde yapsak mı yapmasak mı şeklinde düşündük durduk.Elbet te bu kadar emeğin sonunda şovumuzu yapmak isteği vardı hepimizde.Maçın başlamasına yarım saat kala hala herşey net değil.15-20 dakika kala başladık kartonları dağıtmaya.Birçok kişi olmayacak diye dağılmıştı 3-4 kişi ile dağıtım işlemini gerçekleştirdik.Aslında 4 adet olacak olan kalpler,stadın dolmaması sebebiyle 2 adete düşürdük ve herşeye rağmen şovumuzu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadık.
4 Günlük aktif çalışma sonunda,her ne kadar istediğimiz kadar başarılı olmasa da Gençlerbirliği teknik direktörü Samet Aybaba'yı tribünlerimize hayran bırakacak kadar başarılıydık.
Bu maçtan sonra bu koreografilerle ilgili çalışmalardaki ekibimiz oluştu ve kendi aramızda bu ekibi KoreoESES diye adlandırmaya başladık.

KoreoViDEO(TRT-1 Telelig);

Videoyu İndirmek İçin Tıkla


Çalışmadan Fotoğraflar İçin Tıkla


0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam vermek için Tıkla

KoreoTakipçiler

Sayaç