KoreoESES

Eskişehir Tribünlerinin Görsel Yüzü

Aşk Siyah Kırmızı

Tarih : 14 Şubat 2010
Müsabaka : Antalyaspor-Eskişehirspor

Stad : Antalya Atatürk

------------------------------------------------

AŞK SiYAH KIRMIZI

KoreoHikaye ;

23 Ocak 2010 tarihinde oynanan Eskişehirspor-Manisaspor maçı sonrası yaptığımız toplantıda bu koreografinin yapılmasına karar verildi.

Bilgisayar üzerinde kabaca nasıl bir görüntü ortaya çıkaracağımız konusunda çalışmalar yürürken bir yandan da Antaya Stadı'nın deplasman tribün ölçülerini öğrenmeye çalıştık.Bildiğiniz gibi Antalya Stadı'nda deplasman tribününde direkler mevcut.

Ölçüleri almak için stada girmek isteyen Antalya'daki renkdaşlarımıza zorluk çıkarıldığını öğrenmemiz üzerine stad müdürümüz vasıtıyla bu durumu çözdük ve Antalya'nın Kırmızı Şimşekleri stada giderek ölçüyü aldılar ve bize bildirdiler.

4 Şubat 2010 ; Pankart yapılacak olan kumaşları dikildi.

5 Şubat 2010 ; Atatürk Anadolu Meslek,Teknik ve EML Motor Atelyesi'nde Kız ve Erkek figürleri çizildi ve boyandı.

6 Şubat 2010 ; Sabah 11.00 gibi okula gidildi ancak kapıların kitli olması sebebiyle bir müddet beklenildi.Aynı gün saat 14.00'da Eskişehirspor-İBB maçı vardı.Maç öncesinde ''AŞK'' yazılı pankart boyandı maç sonrası pankartın kurumaması üzerine 1 gün sarktı çalışmaların bitişi.

7 Şubat 2010 ; Öğleden sonra okula gidilerek koreografinin tamamlayıcıları olan şeritler ayarlandı ve kuruyan ''AŞK'' pankartı toplandı.

Çalışmaların ardından karnımızı doyurmak için sınıfa girmiştik,içerde kimse yok sanarak
kapıları üzerimizden kilitlemişlerdi okul görevlileri.Daha sonra sınıfın camından bir arkadaşımız çıkarak görevlilerden birisini bularak kapıyı açtırdı.Hava karanlık,ortam korku filmine müsaitti,hatta adı lazım değil baş harfi Uğur olan arkadaşımızın hareketleri de bunun göstergesiydi. :)

İlk defa bir koreografimizi 1 hafta önceden yetiştirmenin şaşkınlığı içindeydik ve çalışma olduğunda çabucak geçen süreler yerini sıkıcı bir bekleyişe bırakmıştı.

Maç günü malzemeleri stada erken sokarak koreografinin kusursuz olması adına tüm ayarlamaları yapmak için özel araçla,Antalya girişindeki bekleme noktasına takılmadan gittik.

Erken gittik gitmesine ancak bu sefer de stad görevlileri zorluk çıkarttı.Koca koca pankartları yol ortasında açtırdılar tek tek...

Neyse 2 kişi tribüne girdik ve gerekli düzenlemeleri yaptık sıra öndeki pankartları asmaya geld ancak buna da zorluk çıkardılar.

Neymiş efendim geçen hafta 15 Bin TL ceza yemişlermiş,gözlemci affetmezmiş bahaneleriyle AŞK SİYAH KIRMIZI pankartlarını asmamıza izin vermediler.

Son çözüm olarak koreografi esnasında AŞK SİYAH KIRMIZI pankartlarını elde açma fikri üzerinde duruldu ve takımların sahaya çıkmasından İstiklal Marşı bitişine kadar koreografimiz başarıyla uygulandı.

Koreografide emeği geçen herkese teşekkürü borç biliriz...

KoreoESES

KoreoFoto ;

(Fotoğraf : Kemal Taşçıoğlu-Eskişehirspor Dergisi )


0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam vermek için Tıkla

KoreoTakipçiler

Sayaç